Hotet från Ryssland - Eggen, Karen-Anna (Nordisk Østforum, 2023)
Oscar Jonsson har skrevet en viktig og lettlest bok (Hotet från Ryssland) som grundig utforsker Russlands syn på verden og hvordan vi kan forstå trusselen fra Russland. Han belyser på forbilledlig vis bredden i – og samspillet mellom – de militære og ikke-militære virkemidlene Russland bruker for å fremme sine interesser. Bokens relevans strekker seg utover det svenske publikumet den er skrevet for og vil være av interesse for alle som ønsker å forstå både Russland og det nye sikkerhetspolitiske landskapet Europa befinner seg i. Oscar Jonsson has written an important and accessible book (Hotet från Ryssland, in English: The Threat Posed by Russia) that thoroughly explores Russia's perspective on the world and how we can understand the threats posed by Russia. Jonsson describes the vast array of military and non-military means available to Russia and how they are used in combination to enhance Russia’s interests. The book's relevance extends beyond the Swedish audience it was written for, and it will be of interest to anyone seeking to understand both Russia and the new security-political landscape Europe finds itself in.